perjantai 7. syyskuuta 2012

Pohjoista naivismia

Joukko Ultramarinin jäseniä perusti 6.9 naivistisen ryhmän, jonka tarkoitus on edesauttaa ryhmän jäseniä ylläpitämään ja tuottamaan naivistisia taideteoksia.Ryhmän ensimmäisessä kokoontumisessa oli mukana neljä Ultramarinin jäsentä, mutta ryhmä muodostuu tällä hetkellä viidestä naivistista.

Tapaamisessa keskusteltiin naivismista ja valoitettiin omaa tekemistä ja suhdetta taiteeseen. Ryhmälle valittiin yksimielisesti nimi, NamUt, joka on muodostettu sanoista " naivistiset maalarit Ultamarinista". Vaikka sana maalarit on nimessä mukana, niin se ei tarkoita tai sulje mitään taiteenmuotoa pois, onhan ryhmässä mukana jo keraamiikko sekä sarjankuvantekijä, naivismi pitää sisällään niin paljon.

Ryhmän jäsenet tuottavat taidetta tahoillaan ja senpä vuoksi päätimme, että kokoonnumme yhteen keskustelemaan ja arvioimaan toistemme töitä tarpeen mukaan.
Vuosittain pidämme yhteisnäyttelyn, johon myös muutkin kuin ryhmän jäsenet ovat tervetulleita mukaan. Kannustamme ja innostamme toisia NamUja pitämään näyttelyjä yhdessä ja yksin, myös näyttelykierrokset naivistisiin ja ITE-taiteen näyttelyihin tulevat olemaan osa toimintaa.

NamUt ei ole yhdistys yhdistyksessä vaan  taiteilijaryhmä Ultramarin sisällä. Keskustelimme myös siitä, että ryhmässä voisi olla mukana myös henkilöitä Ultramarinin ulkopuolelta, henkilöitä, jotka kokevat naivismin itselleen läheiseksi.


Tähän blogiin kokoamme yhteisiä/yksityisiä asiaan liittyviä tapahtumia ja tekemisiä. Naivismi uutisia ja näyttelyjä pyrimme seuraamaan tämän blogin välityksellä.

1 kommentti:

  1. Onnea ja menestystä. Nimi on hieno, kuvaa hyvin teitä, Namuja. Terv. Pirkko

    VastaaPoista