sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Torniossa NamUt-ryhmän näyttely


Tästä se alkaa muotoutumaan ja samalla tyylillä jatketaan . Taulut on ryhmitelty niin, että jokaiselle tuli oma "reviirinsä".
Tässä on tulossa Noora Skytän ripustus.


Nooralla on persoonallinen, iloisen värikäs tyyli.Mervi Rissasen työt vievät katselian kauniiseen ja seesteiseen maailmaan, jossa ihmiset ja eläimet elävät suvassa sovussa keskenään.Mervin Uneksia kulkee unenomaisessa metsässä kevein askelin.
Hilkka Junttilan töissä on vahva, ekspressionistinen ote. Pienet yksityiskohdat tauluissa, antavat ajatuksille siivet - mitä noiden ikkunoiden takana piileen-. Vahvoja, mutta silti niin herkkiä maalauksia.Marja-Liisa Kannisen työt ilmentävät aikaa. Aihepiiri sisältää myös paljon koettuja ja omakohtaisesti elettyjä tilanteita.Hahmoissa on luontevaa hauskuutta ja värien leikkiä. Tuula Puustisen töissä löytyy hilpeyttä ja syvää tunnetta, vahvaa värien käyttöä.


 
Virpi Väisänen on sarjakuvantekijä ja hänen töissään seikkailee Inkeri-hahmo. Työt ovat tehdyt yhdistelemällä piirrettyä ja lehtileikkeittä ym. kollaasimateriaalia. Inkeri löytää itsensä mitä ihmeellisimmistä tilanteista, mikään ei ole hänelle mahdotonta.Tarja Paldaniuksen töissä vilahtelee puna-asuinen naishahmo. Työt liikkuvat paljolti mielentasolla ja ne ovat värikylläisiä.


Naishahmo on välillä pikkuruinen ja toisinaan hän hän kasvaa olemukseltaan hallitsevaksi.

Tässä läpileikkaus namujen ensimmäisestä yhteisnäyttelystä, jossa on moninaisuutta ja värien leikkiä.
Seuraava näyttelymme on sitten syyskuussa Oulunsalossa ja siellä paljon uusia naivistisia töitä luvassa.

5 kommenttia:

 1. Hih ja siellä minä vain seistä nökötän tumput suorina,kun muut hoitavat ripustuksen :)
  Tosi kiva näyttely saatiin aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jäi sellainen mielikuva, että se avulias nuorimies tais laittaa suurimman osan, me oltiin hyvänä taustatukena ja jokainen teki osansa.

   Kyllä se minunkin silmää hyvältä näytti;)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää. Harmi kun en päässyt mukaanne järjestelemään näyttelyä, joten kiitos minunkin taulujeni ripustuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä Mervi vielä ehdit järjestelemään, kunhan suunnistetaan sinne savon puoleen tauluinemme;)

   Poista
 3. Onnea ja menestystä näyttelyyn . Hurmaavia töitä ja sitä joka saa ihmisen tuntemaan iloa. Siksi rakastan naivismia aina johon ensi hurahdukseni sain jo 70-luvun alussa. Voi minä tulisin katsomaan mutta matkaa liikaa.

  VastaaPoista